Q&A: Ce este fertilizarea in vitro?

Fertilizarea in vitro este una dintre cele mai populare metode de reproducere umana asistata. Este o procedura complexa, care se desfasoara pe parcursul catorva saptamani si care reprezinta ultima sansa a unui cuplu cu probleme de fertilitate de a avea un copil.

[button href=”https://www.anamc.ro/cand-bebe-nu-mai-vine-fa-ti-programare-la-un-specialist-in-probleme-de-fertilitate.html”]Despre INFERTILITATE[/button]

Ce presupune, exact, aceasta procedura?

Concret, geneticienii recreeaza in laborator mediul propice pentru ca spermatozoizii preluati de la partener sa fecundeze ovulele recoltate de la pacienta. Avantajul acestei proceduri este ca, in laborator, geneticienii pot analiza, sub microscop, calitatea ovocitelor si a spermatozoizilor si pot realiza o selectie a celor mai bune celule reproducatoare, pentru a spori sansele de a obtine embrioni de calitate A.

Exista doua tipuri de fertilizare in vitro: clasic, unde se pun laolalta ovulele si spermatozoizii cei mai buni, urmand ca fertilizarea sa se faca natural, si ICSI, adica intracytoplasmatic sperm injection, unde nu este vorba despre o selectie naturala, ci una realizata de catre embriolog, care forteaza fertilizarea injectand cate un spermatozoid in fiecare ovocit.

 

Dupa obtinerea embrionilor, acestia se vor cultiva in laborator timp de 2-3 zile sau 5 zile, maximum. Acesta este momentul in care ating stadiul de blastocist, un fel de selectie naturala.

Dupa obtinerea embrionilor, acestia se cultiva in laborator timp de 2-3 zile. In ultima vreme, se merge pana in ziua a 5-a, cand se atinge stadiul de blastocist, care reprezinta un fel de selectie naturala, acesta fiind momentul in care embrionii sunt transferati in uterul pacientei. Daca au fost obtinuti mai multi embrioni decat vor fi implantati, acestia se pot congela pentru o eventuala procedura ulterioara.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole