Q&A: Cand apelezi la fertilizarea in vitro?

Fertilizarea in vitro este o metoda de reproducere umana asistata ce se recomanda cuplurilor care nu au reusit sa obtina o sarcina pe cale naturala, precum si celor care nu au obtinut sarcina dorita in urma unor proceduri de inseminare artificiala. De regula, aceasta reprezinta ultima varianta pe care o mai au la dispozitie persoanele cu probleme de fertilitate pentru a deveni parinti.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Video”][/siteorigin_widget]

[siteorigin_widget class=”QT_Facebook”][/siteorigin_widget]

Procedura se recomanda de catre specialistul in infertilitate dupa ce se pune un diagnostic clar cuplului, in urma analizelor si investigatiilor specifice. Fertilizarea se adreseaza, in principal, cuplurilor in care pacienta are trompele infundate, o rezerva ovariana scazuta sau care se afla la final de viata reproductiva, adica are in jur de 40 de ani. Fertilizarea este alegerea potrivita si pentru cuplurile in care barbatii sufera de patologii masculine medii sau severe, precum oligoastenospermia.

Mai sunt si cazurile de hipofertilitate sau infertilitate de cauza necunoscuta. Se poate intampla, destul de rar, ce-i drept, sa nu se descopere o cauza foarte clara pentru care nu apare sarcina si atunci se poate recomanda si aceasta metoda de reproducere umana asistata ca solutie pentru cei doi parteneri care vor sa devina parinti.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] sarcinilor multiple in caz de fertilizare in vitro depinde in cea mai mare parte de numarul de embrioni […]

Ultimele articole