Clinica Ana Medical Center – Ploiesti
Indicatie vaccin HPV

Tot ce trebuie sa stii despre vaccinare anti-HPV cu Gardasil 9

Discutia despre vaccinare HPV este una complicata si niciodata nu poate fi epuizata. Informarea corecta este esentiala, iar alegerea apartine fiecareia dintre noi. Vaccinarea anti-HPV ofera protectie impotriva bolilor determinate de 9 tulpini ale papilomavirusului uman (HPV): 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52 si 58.

Citeste mai mult

Spermograma si spermocultura, teste de fertilitate la barbati

Teste de fertilitate la barbati sunt recomandate de medic, in general, dupa un an in care cuplul a incercat pe cale naturala sa conceapa un copil si nu a reusit. Spermograma este prima analiza recomandata barbatilor atunci cand exista suspiciune de infertilitate in cuplu. Pe langa spermograma, barbatilor le este indicata si spermocultura (identificare bacteriana si fungica).

Citeste mai mult
Riscuri produse igiena intima

Infectii vaginale frecvente, cauzate de produsele de igiena intima

Infectii vaginale sunt de trei ori mai frecvente in cazul femeilor care folosesc adesea produse de igiena intima, cum sunt gelurile sau servetelele umede. Aceasta este concluzia unui studiu canadian, aparut in publicatia BMC Women’s Health. De ce, va explicam in articol.

Citeste mai mult

Cauze ale fibromului uterin, semne si diagnostic

Fibromul uterin si chisturile ovariene sunt doua dintre cele mai frecvente afectiuni ginecologice. Cu toate acestea, diagnosticarea se face greu, de cele mai multe ori la ani de zile de la aparitia primelor semne. Despre cauze ale fibromului uterin s-au facut numeroase studii. Discutam despre ele, semne si tratament, in articol.

Citeste mai mult
cuplu infertilitate

Consultatie infertilitate: cand este necesara

Intotdeauna, la consultatie infertilitate se investigheaza ambii parteneri. Cauzele infertilitatii pot fi masculine, feminine, mixte sau necunoscute. Pana sa ajungem la identificarea cauzei infertilitatii insa, drumul este lung. Peste jumatate din cupluri nu stiu ca au nevoie de o consultatie dedicata infertilitatii cuplului. Cu atat mai putin stiu de existenta medicului specialist in infertilitate din proximitate.

Citeste mai mult

Gemeni prin fertilizare in vitro

In ultimii 40 de ani, a crescut numarul de sarcini gemelare. O explicatie este data de perechile de gemeni prin fertilizare in vitro. Practic, numarul gemenilor s-a dublat, conform site-ului futura-sciences.com. Principalul motiv il reprezinta asadar numarul din ce in ce mai mare al cuplurilor care apeleaza la proceduri de reproducere umana asistata. Un sfert dintre sarcinile care se dezvolta ca urmare a unei fertilizari in vitro sunt gemelare.

Citeste mai mult

Sarcina gemelara – riscuri

Sarcina gemelara prezinta riscuri atat pentru mama, cat si pentru fetusi. De aceea, sarcina gemelara necesita o supraveghere medicala atenta, suplimentara celei unice. Chiar daca investigatiile sunt similare sarcinii obisnuite, frecventa controalelor creste atunci cand avem de-a face cu o sarcina multipla.

Citeste mai mult

Cum ne pregatim pentru histerosonografie

Histerosonografia este o investigatie ecografica, al carei rol este de a analiza peretii uterului, cavitatii uterine si trompele uterine. O histerosonografie este o investigatie minim invaziva, care nu necesita o pregatire prealabila speciala din partea femeilor. Investigatia are insa unele contraindicatii de care este bine sa tinem cont.

Citeste mai mult