Clinica Ana Medical Center – Ploiesti
cauze infertilitate

Preia controlul asupra fertilitatii tale! Profesia, mediul si stilul de viata, factori decisivi

Cand iti doresti un copil, lucrurile par foarte simple si frumoase. In realitate insa, din ce in ce mai multe cupluri se confrunta cu probleme in a obtine usor o sarcina. Cauzele infertilitatii sunt numeroase, unele dintre ele mai putin cunoscute, dar prezente in viata ta de zi cu zi. Descopera in articol factori care influenteaza fertilitatea mai putin cunoscuti, dar pe care ii poti controla si chiar elimina.

Citeste mai mult
solutii fertilitate ploiesti

Infertilitate: analize complete pentru el si ea, solutii in Ploiesti

Diagnosticul de infertilitate se pune dupa un set complet de analize prin care trece cuplul, nu doar femeia. In general, daca spermograma partenerului este una buna, atentia se indreapta catre partenera. Pachetul de analize difera in functie de istoricul medical al cuplului si de procedurile urmate pana in momentul consultatiei in clinica noastra. Atunci cand alegeti clinica potrivita, asigurati-va ca este una cu o bogata experienta in domeniu si cu acces la tehnici de reproducere umana asistata. Despre diagnosticare si solutii de tratament pentru infertilitate in Ploiesti, vorbim in articolul urmator.

Citeste mai mult
tratamente naturiste infertilitate

Suplimente alimentare si tratamente naturiste pentru infertilitate: au rezultate?

Infertilitatea poate fi o problema dificil de tratat, iar interventiile moderne – desi incontestabil sunt eficiente – pot fi costisitoare. In aceste conditii, nu este surprinzator ca unii oameni privesc plante medicinale si suplimente alimentare ca un posibil tratament alternativ. Cat de mult putem asocia succesul cu suplimente alimentare si tratamente naturiste pentru infertilitate? Va explicam in articolul urmator.

Citeste mai mult
creier si fertilitate

Creierul si fertilitatea

Sarcina, parentalitatea si incapacitatea de a concepe sunt toate experiente emotionale, pe langa aspectele fizice si biologice mult mai studiate de catre cercetatorii din intreaga lume. Aspectele psihologice si emotionale care insotesc deciziile si schimbarile atat de mari ale vietii trebuie luate in considerare la fel de mult ca efectele fizice. Prin urmare, creier si fertilitate sunt doua realitati strans legate, la propriu si… la figurat. Care sunt aspectele psihologice, dar si cele anatomice, va explicam.

Citeste mai mult
interpretare spermograma ploiesti

Rezultate anormale la spermograma: ce solutii exista

Spermograma este prima analiza recomandata barbatilor atunci cand exista suspiciune de infertilitate in cuplu. Odata ce cauzele infertilitatii au fost identificate cu ajutorul spermogramei si tratate, conceptia poate avea loc. Pana la tratament insa, este necesara, la inceput, o interpretare spermograma.

Citeste mai mult

Spermograma si spermocultura, teste de fertilitate la barbati

Teste de fertilitate la barbati sunt recomandate de medic, in general, dupa un an in care cuplul a incercat pe cale naturala sa conceapa un copil si nu a reusit. Spermograma este prima analiza recomandata barbatilor atunci cand exista suspiciune de infertilitate in cuplu. Pe langa spermograma, barbatilor le este indicata si spermocultura (identificare bacteriana si fungica).

Citeste mai mult
cuplu infertilitate

Consultatie infertilitate: cand este necesara

Intotdeauna, la consultatie infertilitate se investigheaza ambii parteneri. Cauzele infertilitatii pot fi masculine, feminine, mixte sau necunoscute. Pana sa ajungem la identificarea cauzei infertilitatii insa, drumul este lung. Peste jumatate din cupluri nu stiu ca au nevoie de o consultatie dedicata infertilitatii cuplului. Cu atat mai putin stiu de existenta medicului specialist in infertilitate din proximitate.

Citeste mai mult

Cum ne pregatim pentru histerosonografie

Histerosonografia este o investigatie ecografica, al carei rol este de a analiza peretii uterului, cavitatii uterine si trompele uterine. O histerosonografie este o investigatie minim invaziva, care nu necesita o pregatire prealabila speciala din partea femeilor. Investigatia are insa unele contraindicatii de care este bine sa tinem cont.

Citeste mai mult

Ana Medical Center, FIV cu ajutor de la stat

360medical.ro: Infertilitatea reprezintă o problemă de sănătate tot mai des întâlnită în lume. Din punct de vedere statistic, de la unul din opt cupluri cu probleme de infertilitate s-a ajuns în prezent la unul din şase și chiar unul din cinci cupluri. În ceea ce priveşte ponderea sursei de infertilitate, dacă în trecut predomina patologia feminină, acum există o pondere egală, de aproximativ 40%, restul de 15-20% reprezentând sursă comună sau inexplicabilă.

Citeste mai mult

Cum scade fertilitatea in functie de varsta

Infertilitatea moderna este cauzata in principal de varsta materna avansata. Cu cat o femeie depaseste varsta de 35 de ani, cu atat sansele de a ramane insarcinata scad considerabil. La Ana Medical Center, consultatie de infertilitate Ploiesti este asigurata de dr. Denisa Nica, medic primar obstetrica-ginecologie, specialist in probleme de fertilitate.

Citeste mai mult