Clinica Ana Medical Center – Ploiesti
Gonoree in sarcina. De la simptome, la tratament

Gonoree in sarcina. De la simptome la tratament

Gonoreea in sarcina predispune la avort spontan sau nastere prematura. Femeile diagnosticate cu gonoree in sarcina trebuie sa se trateze, deoarece nou-nascutul poate lua infectia.

Citeste mai mult
Vaginoza bacteriana in sarcina

Vaginoza bacteriana in sarcina

Vaginoza bacteriana in sarcina predispune la nastere prematura. Femeile diagnosticate cu vaginoza bacteriana in sarcina aduc pe lume copii cu o greutate mai mica decat cea normala. In medie, un astfel de copil cantareste, la nastere, sub 3 kilograme. Acest lucru atrage dupa sine o serie de complicatii, ce pot pune in pericol viata nou-nascutului.

Citeste mai mult
Diagnostic – endometrioza

Diagnostic: endometrioza

Diagnosticul de endometrioza este adesea pus in cazul femeilor care se confrunta cu infertilitate. Studiile de specialitate arata ca intre 30 si 50% dintre femeile diagnosticate cu endometrioza intampina dificultati in a ramane insarcinate.

Citeste mai mult
Chlamydia in sarcina – riscuri, tratament

Chlamydia in sarcina – riscuri, tratament

Chlamydia in sarcina este o infectie care nu trebuie ignorata. Este o boala provocata de bacteria Chlamydia trachomatis. Este extrem de contagioasa si care se ia prin contact sexual. Anual, sunt diagnosticate cu aceasta infectie aproximativ 98 de milioane, la nivel mondial.

Citeste mai mult
Pachet screening fetal

Pachet screening fetal

Pachetul screening fetal este dedicat evaluarii starii de sanatate a bebelusului inca din viata intrauterina. In prezent, medicina a evoluat atat de mult, incat viitorii parinti pot afla predispozitia la anumite boli a copilului lor inca de dinainte de venirea lui pe lume.

Citeste mai mult
Pachet confirmare sarcina – analize pentru ea

Pachet confirmare sarcina – analize pentru ea

Pachetul confirmare sarcina este un pachet de analize creat special pentru femeile care au aflat ca sunt insarcinate. Odata ce ati aflat ca veti deveni parinti evaluarea starii de sanatate a cuplului este esentiala. Iata ce e de facut.

Citeste mai mult

Vaccin antigripal in sarcina, pro sau contra

Probabilitatea ca gripa sa provoace boli grave la gravide este mult mai mare decat in cazul femeilor aflate la varsta reproductiva, dar care nu sunt insarcinate. Modificarile sistemului imunitar, ale inimii si plamanilor in timpul sarcinii (sau in primele doua saptamani de la nastere) fac ca femeile insarcinate sa fie mai predispuse la boli grave cauzate de gripa, inclusiv boli care necesita spitalizare.

Citeste mai mult

Q&A: RH Negativ. Incompatibilitate de RH.

Ai Rh negativ? Ce poti face inainte de a ramane insarcinata?

Inainte sa ramai insarcinata, medicul iti va indica un set de analize specifice, cu ajutorul carora va identifica posibile afectiuni ce se pot transmite, unele cu risc vital. Printre aceste analize, regasim si testul de Rh, test prin care afli daca sangele tau are un Rh negativ sau pozitiv.

Citeste mai mult