Clinica Ana Medical Center – Ploiesti
acces tata in sala de nasteri

Tatal asista sau nu la nastere: argumente pro si contra

Participarea unui tata la nastere este una dintre cele mai radicale schimbari sociale din tarile dezvoltate in secolul XX. Nimeni nu a argumentat situatia mamelor si a parintilor, nimeni nu a cercetat pro si contra. S-a intamplat pur si simplu. Schimbarea a avut loc treptat, odata cu mutarea nasterii de la domiciliu la spital. Dr. Oana Dumitrescu ne explica la ce trebuie sa ne gandim atunci cand decidem daca nasterea va fi sau nu asistata de tata.

Citeste mai mult
recuperare dupa cezariana

Recuperare dupa nastere: ce este permis si ce nu trebuie sa faci

Nasterea, indiferent daca este una vaginala (naturala) sau prin operatie cezariana, necesita o perioada de recuperare cu anumite reguli si asteptari. Primele sase saptamani postpartum sunt considerate o perioada de „recuperare dupa nastere”. Chiar daca nu au fost probleme in timpul sarcinii si ai avut o nastere fara probleme, corpul este solicitat si stresat la extrem si are nevoie de o perioada de refacere. Dr. Oana Dumitrescu te ajuta sa intelegi ce ai de facut si cum sa te recuperezi mai repede si fara durere.

Citeste mai mult
nastere naturala cu anestezie

Nasterea naturala cu ajutorul anesteziei: cum gestionam durerea la nastere

Nasterea este un moment de bucurie plin de emotie, speranta si de necunoscut. Este momentul in care se intampla prima intalnire dintre mama si copil. Teama si durerea sunt firesti, dar ele trec cu ajutorul specialistilor de care ai nevoie si cu tehnica necesara in managementul durerii. Nasterea naturala cu anestezie este o procedura de rutina, care ajuta gravida si bebelusul sa pastreze doar amintirile frumoase din acest moment. Afla de la Dr. Oana Dumitrescu, medic specialist obstetrica-ginecologie, cum abordam corect momentul nasterii.

Citeste mai mult
morfologie fetala inainte de nastere

Investigatii si analize obligatorii in sarcina – ce trebuie sa faci urgent

Majoritatea femeilor insarcinate vor face o serie de investigatii si de analize in timpul sarcinii, unele optionale, alte urgente. In aceasta perioada de pandemie generata de COVID-19, este bine sa stim care sunt analize obligatorii in sarcina, astfel incat sa limitam deplasarile si contactul interuman.

Citeste mai mult

Nastere naturala – pregatire. Care sunt pasii

Nasterea naturala este o optiune pe care toate femeile insarcinate trebuie o ia in calcul, daca nu exista contraindicatii medicale. Pentru a decurge fara probleme, nasterea naturala poate fi pregatita din timpul sarcinii. Care sunt etapele si cum ne putem ajuta astfel incat sa avem parte de o experienta cat mai placuta, aflam de la dr. Oana Dumitrescu, unul dintre specialistii Centrului de Excelenta in Obstetrica-Ginecologie si Infertilitate Ana Medical Center.

Citeste mai mult

Gonoree in sarcina. De la simptome la tratament

Gonoreea in sarcina predispune la avort spontan sau nastere prematura. Femeile diagnosticate cu gonoree in sarcina trebuie sa se trateze, deoarece nou-nascutul poate lua infectia.

Citeste mai mult

Vaginoza bacteriana in sarcina

Vaginoza bacteriana in sarcina predispune la nastere prematura. Femeile diagnosticate cu vaginoza bacteriana in sarcina aduc pe lume copii cu o greutate mai mica decat cea normala. In medie, un astfel de copil cantareste, la nastere, sub 3 kilograme. Acest lucru atrage dupa sine o serie de complicatii, ce pot pune in pericol viata nou-nascutului.

Citeste mai mult

Diagnostic: endometrioza

Diagnosticul de endometrioza este adesea pus in cazul femeilor care se confrunta cu infertilitate. Studiile de specialitate arata ca intre 30 si 50% dintre femeile diagnosticate cu endometrioza intampina dificultati in a ramane insarcinate.

Citeste mai mult

Chlamydia in sarcina – riscuri, tratament

Chlamydia in sarcina este o infectie care nu trebuie ignorata. Este o boala provocata de bacteria Chlamydia trachomatis. Este extrem de contagioasa si care se ia prin contact sexual. Anual, sunt diagnosticate cu aceasta infectie aproximativ 98 de milioane, la nivel mondial.

Citeste mai mult