Ai Rh negativ? Ce poti face inainte de a ramane insarcinata?
Care este primul pas?
Afla ce Rh are partenerul tau pentru a stii din timp daca exista riscul de incompatibilitate de Rh. Cu o vizita scurta la un laborator de analize,poti avea raspunsul care sa te linisteasca, sau sa te ajute sa previi orice situatiecare iti poate pune in pericol sarcina.
Care este situatia in care apare incompatibilitate de Rh?
Ce se intampla cand intervine incompatibilitatea de Rh intre mama si fat?
In momentul in care organismul mamei detecteaza prezenta Rh-ului pozitiv, se vor elibera anticorpi antiRh care vor incerca sa elimine celulele rosii ale fatului, celule identificate ca o substanta straina in corp.
Cum este afectat fatul si ce urmari poate avea dupa sarcina?
Pentru prima sarcina, probabilitatea sa se formeze anticorpi antiRh este destul de scazuta. La urmatoarea sarcina insa, copilul poate dezvolta afectiuni serioase, cum ar fi boala hemolitica, probleme cardiace, cerebrale, ajungandu-se chiar pana la oprirea din evolutie.
Cum poti sa previ complicatiile din timpul sarcinii?
Pot duce sarcina la termen in cazul incompatibilitatii de Rh?
sursa foto: healthline.com; theconversation.com/us; wikipedia.org
Bună seara! Mă numesc Adriana. Eu am grupa sanguină 0 rh pozitiv iar soțul meu are grupa A rh pozitiv. Avem doi copii. Ambii au grupa 0 , însă primul are rh negativ iar celălalt rh pozitiv. Cum e posibil?
Pe primul copil l-am alăptat doar până la două luni, timp in care am fost internată cu el în spital de două ori deoarece avea scaune moi și sangvinolente. Am tras concluzia, până la urmă, că avea probleme din cauza incompatibilității de rh și l-am trecut pe lapte praf. Oare așa sa fi fist.? Ce părere aveți?
Se poate intampla, destul de rar, dar exista explicatii pentru Rh-ul negativ al copilului. Nu consideram insa oportuna o legatura intre Rh si cea de a doua situatie mentionata.
[…] Incompatibilitatea de RH este motivul pentru care ambii parteneri fac, pe langa o hemoleucograma completa, un test pentru depistarea grupei de sange si a tipul de RH – pozitiv sau negativ. Despre riscuri si solutii atunci cand mama are RH negativ, iar tatal are RH pozitiv, poti citi mai multe aici. […]
[…] Rh. […]
[…] La prima sarcina – si ne referim la pacienta care nu a mai nascut, nu a avut niciun avort in antecedente – este urmarit nivelul de anticorpi atat timp cat femeia este cu RH negativ si sotul este cu RH pozitiv. Se face investigatia de doua ori in sarcina. Asteptam sa se nasca copilul, care va fi evaluat din punct de vedere al RH-ului. In momentul in care Rh-ul este asemanator – este identic cu cel al sotului – vom face vaccinarea mamei, pentru a nu aparea fenomenul de izoimunizare, de a aparitie a anticorpilor RH care ar putea sa fie daunatori la o sarcina ulterioara. Mai multe detalii, aici. […]
Bună ziua, soțul este A pozitiv eu sunt B negativ, primul copil a luat rh meu, acum la 38 de ani am ramas însărcinată și am 8 săptămâni, ce consecințe poate să fie?
Buna ziua. Daca avem o abordare corecta a incompatibilitatii de Rh, ceea ce poate face un medic cu experienta, ar trebui sa avem o sarcina fara probleme. Incompatibilitatea de Rh are metode eficiente si trebuie sa fie abordata, cu precadere la a doua sarcina, cand avem deja istoricul primei sarcini. Va stam la dispozitie pentru un control si o conduita medicala eficienta la 0733 550 055.
Buna,am 42 ani,am 2 copii din prima casnicie si acum asi mai dori un copilas,pot sa ramin insarcinata si sa tin sarcina daca am rh negativ?mentionez ca la primele sarcini nu am avut nici o problema,va multumesc!!
Buna ziua! Va recomandam sa mergeti la un consult de specialitate si sa faceti o serie de investigatii specifice. O sarcina la 42 de ani nu tine doar de RH. Daca doriti, specialistii nostri va stau la dispozitie. Puteti face programare la 0733 550 055.
Buna ziua eu am rh negativ și grupa 01 , iar soțul rh pozitiv iar grupa 01 , credeți ca pot rămâne însărcinată ?
Buna ziua. RH-ul diferit nu influenteaza in niciun fel capacitatea unui cuplu de a obtine o sarcina pe cale naturala. Incompatibilitatea de RH poate aparea pe parcursul sarcinii, dar este o situatie gestionabila de catre medicul ginecolog. In cazul in care aveti mai mult de 1 an de incercari nereusite in a obtine o sarcina, va recomandam sa va adresati unui specialist in probleme de fertilitate deoarece pot fi alte afectiuni implicate. In clinica noastra, Dr. Denisa Nica va sta la dispozitie pentru orice problema de obstetrica-ginecologie sau de infertilitate. Ne puteti suna la 0733.550.055. Numai bine!