Clinica Ana Medical Center – Ploiesti

Un copil nu iti poate spune, la fel ca un adult, ce il deranjeaza, ce il doare, prin ce schimbare trece. De aceea, un medic pediatru trebuie sa asculte parintii, deoarece acestia sunt o sursa de informatii primara referitor la orice schimbare de comportament sau aparitie a unui simptom la copii. In plus, datoria noastra este sa anticipam nevoile de informare ale parintilor si sa ii ajutam oferindu-le acele informatii care sa ii ajute sa se bucure de experienta de a fi parinti avand un copil care creste si se dezvolta sanatos si armonios. Este important sa le oferim acest sprijin, pentru ca parintele este cel mai aproape de copil, de el depinde dezvoltarea acestuia si el este partenerul medicului pediatru.

dr. Iolanda Vivisenco, pentru desprecopii.com

  • medic primar pediatrie
  • doctor in stiinte medicale
  • asistent universitar (Spitalul Grigore Alexandrescu, Bucuresti)

Senso TV: Multe studii au demonstrat ca alaptarea la san aduce copilului toata hrana de care are nevoie, ii intareste sistemul imunitar si ii scade sansele de a contracta infectii. Laptele matern isi schimba compozitia in timp, adaptandu-si compozitia nutritionala necesitatilor sugarului. In afara de aceste avantaje care tin de sanatatea bebelusului, alaptatul este insa si un factor care apropie mama de copil, ajutand la crearea unui canal de comunicare cu totul special intre ei.

Senso TV: Vitamina C este un nutrient esential vietii, solubil in apa, implicat in productia de glucocorticosteroizi si de anumiti neurotransmitatori(substante care permit transmisia influxului nervos), in metabolismul glucozei, al colagenului, al acidului folic si al anumitor aminoacizi, in neutralizarea radicalilor liberi si a nitrozaminelor, in reactii imunologice, care faciliteaza absorbtia fierului la nivelul tubului digestiv.