Clinica Ana Medical Center – Ploiesti

Servicii temporar indisponibile

In acest moment, sectia de alergologie este inchisa. Revenim cu detalii!

Servicii Alergologie

  • CONSULTATIE ALERGOLOGIE
  • CONTROL ALERGOLOGIE
  • TESTARE CUTANATA PRICK CU ALERGENI STANDARDIZATI
  • TESTARE ANESTEZIC

Alergiile, cunoscute si sub numele de boli alergice, sunt o serie de afectiuni cauzate de hipersensibilitatea sistemului imunitar la factorii de mediu, care de obicei provoaca o mica problema la majoritatea oamenilor.

Pentru TESTARE, pot fi utilizate doua metode diferite: teste cutanate sau  teste de sange. Se recomanda ambele metode, iar acestea au o valoare diagnostica similara.

  • Testarea cutanata este cunoscuta sub numele de testare ”prick” prin care cantitati mici de alergeni suspectati (de exemplu, polen, iarba, proteine acarieni, extract de arahide) sunt aplicate  pe piele. Un dispozitiv din plastic sau metal mic este folosit pentru a perfora sau intepa pielea. Uneori, alergenii sunt injectati “intradermic” in pielea pacientului, cu un ac si o seringa.
  • Testarea patch, o alta forma de testare cutanata, este o metoda utilizata pentru a determina daca o anumita substanta cauzeaza inflamatii alergice ale pielii.  Este folosit pentru a  stabili cauza dermatitelor de contact.
  • Testele de sange evidentiaza adesea tipurile de alergii prin detectia anticorpilor specifici Ig E. Alergeni multipli pot fi detectati printr-o singura proba de sange. Testele de sange sunt foarte sigure, deoarece persoana nu este expusa la niciun alergen in timpul procedurii de testare.

In cadrul Ana Medical Center, Specialitatea Alergologie Ploiesti se bucura de prezenta Dr. MONICA-LUIZA SCHIFIRNET, medic primar alergologie si imunologie clinica. 

Consulta lista de preturi

Socul anafilactic este o reactie de hipersensibilitate a organismului fata de un factor alergen, ce poate pune in pericol viata celui afectat. Este o reactie imediata si violenta, ce poate afecta pe oricine, indiferent de varsta sau sex. Cum recunoastem aceasta afectiune si ce avem de facut intr-o astfel de situatie, aflam de la dr. Monica Schifirnet, medic primar alergologie si imunologie clinica la Ana Medical Center.

 

Digi24: Boala moderna care afecteaza una din patru persoane

Urbanizarea, industrializarea, modificarile climatice si mostenirea genetica au facut ca numarul persoanelor care sufera de alergii sa explodeze in ultimii ani. Se estimeaza ca 300 de milioane de oameni sufera de un tip de alergie.

Ce este alergia?

Din cauze necunoscute pana in prezent, sistemul imunitar produce in cantitate crescuta niste anticorpi (Imunoglobuline E), fata de anumite substante numite alergeni, substante tolerate insa de majoritatea persoanelor. Este vorba despre un raspuns imunitar indreptat intr-o directie gresita. Exista si alte mecanisme de producere a reactiilor alergice, dar cel mai frecvent intalnit este acesta prin lgE.

Afla mai mult