
Cum te pregatesti pentru un bebelus sanatos – din preconceptie pana la nastere
Sarcina este o perioada frumoasa, de care majoritatea parintilor reusesc sa se bucure. Pentru a maximiza sansele ca totul sa decurga bine, iti recomandam sa
Diagnosticarea corecta a afectiunilor, un pas esential pentru un tratament corect
Solutiile propuse de specialistii nostri, adaptate nevoilor
Nu eliberam retete compensate partial sau total, serviciile sunt contra cost.
Dermato-Venerologia este specialitatea medicala care se ocupa cu afectiunile pielii, ale mucoaselor accesibile examinarii, ale unghiilor, ale parului, dar si cu tratamentul bolilor cu transmitere sexuala. Vizita la medicul dermatolog este indicat sa se faca in cazul aparitiei unor eruptii pe piele sau pentru simptome de tip: mancarime, durere, senzatie de arsura cutanata. Este recomandata evaluarea anuala a alunitelor. Apoi, la intervalele recomandate de medic.
Dr. Alina Gagu, specialistul nostru dermatolog consulta pacienti de toate varstele, copii de la o luna, adolescenti si adulti.
Cele mai frecvente afectiuni ale pielii cu care te poti confrunta sunt:
Infectiile fungice pot sa iti dea batai de cap si sa te trimita la dermato-venerologie. Ciupercile pot afecta atat zona unghiilor, cat si a scalpului.
Cele mai frecvente probleme ale parului cu care se confrunta oamenii sunt Alopecia (caderea parului) si matreata (scuame la nivelul scalpului). Atunci cand, pe langa descuamare apare si o inflamare rosiatica cronica la nivelul scalpului, al fetei (frunte, sprancene, laturile nasului), in spatele urechilor sau in canalul auditiv extern, pacientul se confrunta cu Dermatica seboreica.
Alunitele sunt extrem de frecvente, estimandu-se o medie de 10 la 40 de alunite de persoana. Majoritatea sunt inofensive, dar uneori pot deveni maligne, canceroase. Un consult periodic la dermato-venerologie te poate scapa de pericol.
Afectiunile venerologice (cu transmitere sexuala) sunt produse de microorganisme precum virusuri, bacterii, paraziti. Unele pot transmite si prin contactul cu instrumente infectate, prin transfuzii de sange, dar si genetic. Exista peste 20 de tipuri de infectii cu transmitere sexuala (ITS), cele mai frecvente fiind:
Sarcina este o perioada frumoasa, de care majoritatea parintilor reusesc sa se bucure. Pentru a maximiza sansele ca totul sa decurga bine, iti recomandam sa
Trombofilia in sarcina este una dintre marile spaime ale femeilor care isi doresc un copil. Aceasta afectiune, de multe ori fara manifestari evidente, presupune complicatii periculoase
Dezvoltarea embrionara anormala poate cauza defecte fizice sau mentale serioase fetilor. Studiile medicale vorbesc despre 4.000 de posibile anomalii ale bebelusilor, unele usoare spre nesemnificative,