Infertilitate: analize complete pentru el si ea, solutii in Ploiesti

solutii fertilitate ploiesti

Diagnosticul de infertilitate se pune dupa un set complet de analize prin care trece cuplul, nu doar femeia. In general, daca spermograma partenerului este una buna, atentia se indreapta catre partenera. Pachetul de analize difera in functie de istoricul medical al cuplului si de procedurile urmate pana in momentul consultatiei in clinica noastra. Atunci cand alegeti clinica potrivita, asigurati-va ca este una cu o bogata experienta in domeniu si cu acces la tehnici de reproducere umana asistata. Despre diagnosticare si solutii de tratament pentru infertilitate in Ploiesti, vorbim in articolul urmator.

Diagnostic: infertilitate

In ultimii ani, a crescut adresabilitatea catre consultatii si diagnosticarea infertilitatii. Pacientii constientizeaza ca sunt necesare interventii simple sau de o mai mare anvergura, cum ar fi fertilizarea in vitro. Aceasta presupune un efort biologic si financiar al cuplului.

Pe primul loc este efortul psihologic pentru ca ei, ca pacienti, trec printr-o cumpana psihologica, se acumuleaza o frustrare in ani de zile cand au incercat sa obtina o sarcina. Ulterior, se transforma in cumpana psihologica legata de procesul in sine – procesul de fertilizare. Urmeaza inca o cumpana psihologica pana la aflarea rezultatului.

Au constientizat ca este o problema de cuplu, vin impreuna la consultatii, accepta toate investigatiile, este o schimbare a pacientului de acum 5 ani fata de cel de acum. Pentru ca acum 5 ani venea femeia, se investiga femeia pe primul plan, barbatul era mai reticent. Nu mai vorbim de asa ceva la ora actuala, exista o constientizare a problemelor medicale pe care le accepta si incearca sa le trateze, pe cat putem sa tratam.

Dr. Denisa Nica, medic primar obstetrica-ginecologie
Dr. Denisa Nica, medic primar obstetrica-ginecologie

Cauzele infertilitatii

Exista o egalitate intre sexe – intre problemele masculine si problemele feminine. Stresul, in cazul barbatului, determina modificari ale parametrilor spermatici, iar in cazul femeii, vorbim de o insuficienta ovariana precoce.

Tratament pentru infertilitate in Ploiesti: analize pentru el si ea

In primul rand e vorba despre consilierea cuplului si despre consultatia clinica. Se fac analize specifice, analize hormonale, analize ale secretiei, analizele de permeabilitate tubara, iar la barbat, spermograma si spermocultura si, bineinteles, investigatia Chlamydiei urinare.

Nu putem sa uniformizam aceste informatii, fiecare pacient, din istoric iti va da un indiciu. In momentul in care pacienta vine si spune, da, in urma cu 2 ani de zile aveam ciclu menstrual la 28 de zile, iar acum ciclul meu vine la 21 de zile, deja este primul semnal de alarma care iti poate sugera ca ceva s-a schimbat in acel organism.

Dr. Denisa Nica, medic primar obstetrica-ginecologie

Analize necesare la debutul procesul de diagnosticare

  • in cazul femeilor: analize hormonale, testarea rezervei ovariene (AMH), analize ale secretiei, analizele de permeabilitate tubara – histerosonografie, histerosalpingografie;
  • in cazul barbatilor: spermograma, spermocultura.

Tratament pentru infertilitate in Ploiesti

Clinica Ana Medical Center ofera servicii complete de diagnosticare si de tratament a infertilitatii de cuplu, in centrul medical din Strada Valeni, nr. 20 din Ploiesti sau prin colaboratori din Bucuresti si din afara tarii (FIV cu ovocite donate, embrioni donati si mama surogat, despre care puteti citi aici).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole