Q&A: Care sunt sansele de reusita ale fertilizarii in vitro?

pediatrie_ploiesti
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Varsta si influenta sa asupra sanselor de reusita ale FIV

Sansele ca procedura de fertilizare in vitro sa reuseasca variaza destul de mult in functie de varsta pacientei, precum si de numarul si calitatea embrionilor obtinuti.

Cu cat varsta pacientei este mai inaintata, cu atat sansele de a obtine o sarcina scad. Asta nu inseamna, insa, ca nu avem paciente de 40, 45 sau chiar 47 de ani care au devenit mamici in urma unei astfel de proceduri.

Ca medie, 1 procedura din 3 se concretizeaza cu o sarcina, in Romania. Asta inseamna o rata de reusita de 35%, la fel de buna ca in orice alta tara europeana.


 

Ce poate merge rau?

Se poate ca ovocitele sa nu fie de o calitate foarte buna daca pacienta se afla la finalul vietii reproductive si embrionii sa nu supravietuiasca in uter. Se poate intampla si ca embrionii sa se prinda, dar sa nu se dezvolte decat cateva saptamani. Din momentul embriotransferului, doar soarta decide daca procedura se va incheia cu o nastere sau nu.

Ce este important de stiut este ca respectarea protocoalelor si a indicatiilor medicale elimina o serie de piedici din drumul procedurii, insa succesul fertilizarii in vitro nu poate fi garantat de nimeni. Ajuta foarte mult, in schimb, o stare de spirit buna, un moral ridicat si chiar ajutorul psihologului.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole