Povesti de succes ale dr. Valentin Munteanu: hernia de disc minim invaziva

hernie disc

Hernie de disc. Nu pare o operatie complicata, pentru un medic neurochirurg cu experienta, nu-i asa? Dar daca pacientul are 77 de ani si 140 de kilograme? Suna riscant? Doar pentru noi. Pentru dr. Valentin Munteanu, medic primar neurochirurgie la Ana Medical Center, care a facut peste 2.000 de operatii de hernie de disc pana acum, a fost doar o provocare pe care a rezolvat-o cu brio.

A analizat problema lombara a pacientului si a ales o interventie minim invaziva, care s-a desfasurat integral sub microscop, printr-o incizie de 3 centimetri, fara a folosi drenul. Interventia a descurs fara probleme, iar evolutia pacientului a fost excelenta, fara complicatii de tip fistula. Asa se face ca barbatul a fost externat chiar in ziua urmatoare si a plecat acasa pe picioarele lui. A respectat intocmai indicatiile primite, se recupereaza bine si e mai in forma ca niciodata. A si slabit cateva kilograme bune, pentru ca se poate misca mai mult.

Pana la 10% din populatia adulta poate suferi, la un moment dat, de hernie de disc, cei mai afectati fiind cei cu varsta cuprinsa intre 25 si 45 de ani. Vorbim despre o afectiune neurologica, care provoaca dureri de spate imposibil de trecut cu vederea.

Medical, aceasta afectiune apare in momentul in care o parte sau intregul nucleu pulpos herniaza printr-o zona slabita a inelului fibros a discului intervertebral. Hernia poate fi localizata la orice nivel al discurilor intervertebrale. Totusi, cele mai des intalnite sunt lombar si cervical.

Hernia lombara se produce in momentul in care incepe procesul de degenerare a nucleului pulpos – interiorul discului intervertebral. Este un proces de durata, care se realizeaza mai ales in conditii de efort prelugit si ridicat, dar si in extrema cealalta, in situatii de sedentarism sau mentinerea unei pozitii fixe, cum ar fi statul la birou. Degenerarea se produce prin incapacitatea nucleului de a retine apa, iar hernia apare in momentul unui efort sau al unui traumatism, momentul fiind marcat de o durere insuportabila in zona lombara, care coboara spre picior.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Paraschivei Alexandru
5 years ago

Prețul unei operați de coloană lombară?

ANMC
5 years ago

Buna ziua. Dl. dr Munteanu lucreaza in colaborare cu Sanador, deci tarifere sunt cele practicate de ei. Este bine de stiut ca dansul va poate opera in Spitalul Bagdasar Arseni, deci in contract cu casa, gratuit.

Ultimele articole