Sangerari neobisnuite? Afla cauza cu ajutorul histeroscopiei, metoda de diagnostic, dar si de tratament

histeroscopie Ploiesti

Daca te confrunti cu sangerari anormale, medicul ti-ar putea recomanda efectuarea unei histeroscopii. Aceasta este o investigatie minim invaziva. Totodata, ea poate reprezenta si o metoda de tratament, care poate rezolva o anomalie depistata in timpul procedurii. Daca te afli in zona, poti face o histeroscopie in Ploiesti, cu interpretarea pe loc a rezultatului. Iata cum se desfasoara procedura.

Histeroscopie in Ploiesti, procedura de diagnosticare, dar si de tratament

Histeroscopia este o procedura care permite unui specialist sa se uite in interiorul uterului, pentru a diagnostica si a trata cauzele sangerarii anormale, cu care te confrunti. La realizarea ei, se foloseste un histeroscop. Acesta este un tub subtire, luminat. El este introdus in vagin, pentru a ti se examina colul uterin si uterul. Atunci cand sunt depistati polipi, fibroame si aderente, medicul poate recurge la indepartarea lor. In acest caz, histeroscopia este una chirurgicala.

Astfel, histeroscopia poate fi o parte a procesului de diagnostic, precum si a procesului de tratament. Iata in ce consta fiecare dintre ele:

Histeroscopie in Ploiesti de diagnostic

Histeroscopia de diagnostic identifica problemele structurale din uter, care pot cauza sangerari anormale. Histeroscopia poate fi folosita si pentru a confirma rezultatele altor teste, cum ar fi:

  • o ecografie;
  • o histerosalpingografie.

Histerosalpingografia este o metoda de explorare radiologica, realizata cu o substanta de contrast, utilizata pentru a verifica daca trompele tale uterine sunt infundate. Trompele uterine blocate pot impiedica aparitia sarcinii.

Despre alte cauze care impiedica aparitia sarcinii, dar si despre solutiile de tratament, vorbeste, in videoul de mai jos, dr. Denisa Nica, medic primar Obstetrica – Ginecologie, specialisti in probleme de fertilitate.

Pentru mai multe informatii pe teme medicale si raspunsuri la intrebari pe care ai putea sa ti le pui chiar tu, aboneaza-te aici la canalul nostru de Youtube.

Histeroscopia operativa

Histeroscopia operativa trateaza o anomalie, depistata in timpul unei histeroscopii de diagnostic. Specialistul poate efectua o histeroscopie diagnostica si operativa in acelasi timp, evitand necesitatea unei a doua interventii chirurgicale. In timpul histeroscopiei operatorii, medicul foloseste un dispozitiv pentru a elimina anomaliile, care pot cauza sangerari uterine anormale. Procedura se numeste ablatie endometriala. Ea trateaza sangerarile uterine anormale.

Histeroscopie in Ploiesti: cand se recomanda

In principal, histeroscopia se foloseste pentru a identifica si trata afectiunile care cauzeaza:

unde pot face o histeroscopie in Ploiesti

De asemenea, medicul iti poate efectua o histeroscopie pentru a diagnostica si corecta urmatoarele afectiuni uterine:

Polipi si fibroame

Histeroscopia este utilizata pentru a depista si indeparta aceste anomalii structurale uterine. Indepartarea chirurgicala a unui polip se numeste polipectomie histeroscopica. Indepartarea chirurgicala a unui fibrom se numeste miomectomie prin histeroscopie.

Aderente

Cunoscute si sub numele de sindromul Asherman, aderentele uterine sunt benzi de tesut cicatricial. Ele se pot forma in uter si pot duce la modificari ale fluxului menstrual, cauzand infertilitate. Histeroscopia poate ajuta medicul sa localizeze si sa elimine aderentele.

Sept uterin

In cazul in cazul in care exista, histeroscopia poate ajuta la depistarea unui sept uterin. Acesta este o malformatie a uterului, care este prezenta din nastere.

Exista o serie de cauze care pot genera sangerare intre menstruatii, printre care cea mai de temut este cancerul de col, dupa cum explica dr. Denisa Nica, medic primar Obstetrica – Ginecologie, in videoul de mai jos:

Alte cauze medicale pentru care se recomanda histeroscopia

Histeroscopia poate fi folosita si pentru:

  • diagnosticarea cauzei avorturilor repetate sau a problemelor de fertilitate, din care poti afla mai multe din articolul Cauzele avortului spontan
  • localizarea unui dispozitiv intrauterin;
  • depistarea si indepartarea tesutului placentar dupa nastere.

Histeroscopie in Ploiesti: contraindicatii

Medicul iti va revizui istoricul medical si iti va evalua starea de sanatate actuala, pentru a stabili daca efectuarea unei histeroscopii este potrivita in cazul tau. Desi exista multe beneficii asociate cu histeroscopia, procedura nu este potrivita in toate cazurile. De exemplu, nu ar trebui sa faci o histeroscopie daca:

  • esti insarcinata;
  • ai o infectie pelvina.

Histeroscopie in Ploiesti: cand trebuie efectuata

Daca menstruatia ta este regulata, medicul iti va recomanda, probabil, sa efectuezi histeroscopia in prima saptamana dupa oprirea sangerarii. Sincronizare va permite cea mai buna vizualizare a interiorului uterului. Daca ai un ciclul menstrual neregulat, vei stabili, impreuna cu medicul, cand este cel mai bun moment pentru histeroscopie. In cazul in care ai trecut prin menopauza, procedura poate avea loc oricand.

Histeroscopie in Ploiesti: cum se desfasoara

In ziua procedurii, ti se va cere sa iti golesti vezica urinara si sa te schimbi intr-un halat de spital. Pentru a te ajuta sa te relaxezi, este posibil sa primesti anestezie sau un sedativ. Tipul de anestezie administrata depinde daca in timpul histeroscopiei au loc, simultan, si alte proceduri medicale.

pret histeroscopie Ploiesti

Daca este cazul, anestezia iti este administrata in timp ce esti pozitionata pe masa de examinare, cu picioarele pe etrieri. In acest timp, medicul va:

  • efectua un examen pelvian;
  • dilata colul uterin, pentru a putea fi introdus histeroscopul;
  • introduce histeroscopul prin vagin si col, in uter;
  • injecteaza o solutie lichida prin histeroscop si in uter, curatand orice sange sau mucus existent. Acest pas permite medicului sa va vada uterul, mucoasa uterina si trompele uterine;
  • medicul inspecteaza cavitatea uterina si permeabilitatea trompelor uterine. Lumina de la histeroscop il ajuta pe medic sa obtina o imagine clara;
  • in cazul in care este necesara o interventie chirurgicala, medicul introduce instrumente chirurgicale prin histeroscop, care pot fi utilizate pentru a elimina orice anomalii.

O histeroscopie poate dura de la 5 minute la mai mult de o ora. Durata procedurii depinde daca este vorba despre o histeroscopie diagnostica sau operativa. Histeroscopia de diagnostic dureaza de obicei mai putin timp decat cea chirurgicala.

Efecte dupa histeroscopie

Daca ti s-a administrat anestezie in timpul histeroscopiei, este posibil sa fie nevoie sa ramai cateva ore, dupa interventie, in clinica. De asemenea, este posibil sa te confrunti cu crampe sau sangerari usoare, timp de cateva zile. Imediat dupa procedura, te-ai putea simti rau sau sa te confrunti cu o stare de lesin.

Chiar si asa, fiind considerata o interventie chirurgicala minora, de obicei, histeroscopia nu necesita o spitalizare peste noapte.

Histeroscopie in Ploiesti: riscuri vs. beneficii

Histeroscopia permite medicului sa diagnosticheze si sa trateze afectiuni, cu o singura interventie chirurgicala. In plus, histeroscopia permite o interventie chirurgicala atat minim invaziva, cat si precisa. Histeroscopia poate permite chirurgului sa localizeze anomaliile si sa le elimine, fara a deteriora tesutul din jur.

cat dureaza o histeroscopie

Histeroscopia este considerata o procedura sigura, dar ca in cazul oricarei interventii chirurgicale, pot aparea complicatii. In cazul histeroscopiei, complicatiile apar in mai putin de 1% din cazuri si pot include:

  • infectie;
  • sangerare abundenta;
  • cicatrici intrauterine;
  • reactia la anestezie;
  • leziuni ale colului uterin, uterului, intestinului sau vezicii urinare;
  • reactia la substanta folosita pentru a extinde uterul.

Recuperare dupa histeroscopie

Timpul de recuperare depinde de cat de extinsa a fost procedura. De exemplu, daca histeroscopia a fost atat de diagnosticare, cat si operativa, medicul ar putea sa iti recomande sa eviti:

  • dusul;
  • actul sexual;
  • folosirea tampoanelor interne, timp de doua saptamani.

De asemenea, ti se poate recomanda sa eviti baile, inotul si cazile cu hidromasaj, in timpul recuperarii.

Daca si tu te confrunti cu sangerari anormale, nu astepta sa treaca de la sine. Programeaza-te chiar acum la medic, sunand la 0733 550 055, pentru a fi consultata de un specialist cu experienta si a depista afectiunea care iti provoaca sangerarea.

sursa: my.clevelandclinic.org

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments