Cauzele avortului spontan

cauzele avortului spontan

Avortul spontan este pierderea spontana a sarcinii in primele 14 saptamani de sarcina. 20 % dintre sarcinile confirmate clinic se pierd prin avort spontan, iar cauzele avortului spontan sunt dintre cele mai variate. Totusi, 8 din 10 intra sub denumirea de “anomalie genetica”.

Avortul spontan apare in primul trimestru de sarcina, pana in a 12a saptamana de sarcina, dar nu este exclus sa apara si in al 2 lea (14-16 saptamani, dupa unele studii). Dupa ce avem prezenta cardiaca, sansele de avort spontan sunt mai mici. Multe femei pierd sarcina chiar inainte sa afle ca sunt insarcinate, ne spune dr. Denisa Nica, medic primar obstetrica-ginecologie.

Cum stii ca ai avut un avort spontan

Principalul semnal de alarma in cazul unui avort spontan este sangerarea vaginala. Insotite de crampe in zona pelvina sau durere abdominala, sangerarile pot indica pierderea sarcinii. Mici sangerari pot sa apara si in cazul unei sarcini normale, fara sa existe motive de ingrijorare.

Cauzele avortului spontan

Cauzele avortului nu pot fi explicate intotdeauna. Anomaliile cromozomiale si trombofilia sunt cele mai cunoscute cauze atunci cand este vorba de un avort spontan. Din acest motiv recomand ca inainte de sarcina sa fie facute analize specifice acestei cauze, completeaza dr. Denisa Nica.

Varsta femeii este un factor important atunci cand vorbim despre anomaliile cromozomiale. Femeile cu varsta peste 35 de ani sunt mai predispuse la avort spontan din cauza acestor anomalii. Totusi, din diferite motive se intalnesc si la cele mai tinere.

Trombofilia se manifesta prin formarea unor cheaguri de sange care blocheaza circulatia sangelui. Cand alimentarea cu sange este intrerupta apare avortul spontan, dezlipirea placentei sau preeclampsia. Astfel, trombofilia este o cauza a infertilitatii si a avortului spontan. Analize ca Profil Trombofilie Ereditara sau Profil Trombofilie I si II pot fi facute inainte de sarcina si iti arata cat de predispusa esti la astel de afectiune. Daca este deja ereditara, medicul va fi cel care iti va indica cel mai bun tratament pentru tine si pentru a duce sarcina la termen. Iti explicam in video ce ai de facut inainte de a ramane insarcinata.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] avort spontan (inainte de a 20-a saptamana) sau moarte fetala intrauterina; […]

[…] poate parea normala la inceput, o sarcina se poate opri din evolutie din diverse motive. Pentru ca avortul spontan are loc cel mai des intre trei si 12 saptamani de la conceptie, iata la ce sa fii atenta pentru a […]

Ultimele articole