Consultatie infertilitate: cand este necesara

cuplu infertilitate

Intotdeauna, la consultatie infertilitate se investigheaza ambii parteneri. Cauzele infertilitatii pot fi masculine, feminine, mixte sau necunoscute. Pana sa ajungem la identificarea cauzei infertilitatii insa, drumul este lung. Peste jumatate din cupluri nu stiu ca au nevoie de o consultatie dedicata infertilitatii cuplului. Cu atat mai putin stiu de existenta medicului specialist in infertilitate din proximitate.

In lipsa acestor informatii, aparitia copilului este si mai mult intarziata, in conditiile in care romanii devin deja parinti la varste din ce in ce mai inaintate.

Cele mai multe cupluri incearca sa obtina o sarcina pe cale naturala timp de cel putin 5 ani. Dupa aceasta perioada, merg la medicul de familie sau la ginecolog si asteapta, in medie, inca doi ani, pana cand merg la consultatie infertilitate.

Din fericire, in ultimii ani, a crescut numarul clinicilor care trateaza infertilitatea. Astfel, cuplurile pot beneficia mai usor de consultatii la medicul specialist din proximitate.

In plus, nu mai sunt nevoite sa parcurga sute de kilometri pentru un diagnostic corect si o solutie adecvata problemei cu care se confrunta.

Cand este indicata vizita la medic

Dupa un an de incercari in care nu obtine sarcina, cuplul trebuie sa se prezinte la un specialist de infertilitate. Daca varsta materna este peste 35 de ani, atunci cuplul trebuie sa se prezinte dupa sase luni de incercari. Peste 40 de ani, consultatia este indicata chiar de la inceput pentru ca fertilitatea scade odata cu varsta.

In principiu, daca trece mai mult de un an, timp in care s-a incercat obtinerea unei sarcini, dar fara rezultat, e momentul ca acel cuplu sa vina la o consultatie de infertilitate. Exista un set de analize, ambii parteneri sunt testati, tocmai pentru a vedea care este problema și cum putem sa o rezolvam. Analizele ginecologice de rutina nu sunt suficiente in astfel de cazuri. E nevoie de o consultatie la un medic care are competenta in reproducerea umana asistata și in infertilitatea cuplului

dr. Denisa Nica, medic primar obstetrica-ginecologie, specialist in infertilitate, coordonatoarea clinicii Ana Medical Center
dr. Denisa Nica

Consultatie infertilitate la Ploiesti

Desi se afla in Ploiesti, la clinica coordonata de dr. Denisa Nica apeleaza si cuplurile cu probleme de fertilitate din imprejurimi, inclusiv din Buzau.

Prin Ana Medical Center, am adus mai aproape de pacientii din Prahova si din imprejurimi servicii de calitate si o abordare unitara a infertilitatii. Centrul local dedicat infertilitatii permite o relatie constanta a pacientilor cu medicul din proximitate. De asemenea, vorbim despre un cost mai redus pentru investigatii. In plus, exista garantia unui act medical la standarde europene aproape de casa.

dr. Denisa Nica, coordonatorul clinicii Ana Medical Center
Ana Medical Center, Strada Valeni nr. 20 (langa Catedrala)

Sansele de a obtine sarcina sau daca se poate obtine pe cale naturala, fie prin fertilizare in vitro sunt stabilite in urma consultatiei si a rezultatelor analizelor. Atunci cand rezerva ovariana este extrem de scazuta, este necesara fertilizarea in vitro cu ovocite donate.

Sursa foto: unsplash.com

FIV cu bani de la stat

In Romania, cuplurile care isi doresc un copil prin procedura de fertilizare in vitro și au nevoie de ajutor financiar se pot inscrie in Subprogramul National de Fertilizare in Vitro si Embriotransfer, derulat de Ministerul Sanatatii, prin care se asigura decontarea unei parti din costurile acestei proceduri.

Ana Medical Center este clinica partenera in Subprogramul National de Fertilizare in Vitro.

Sursa foto principala: unsplash.com
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole