Dr. Catalin Ignat

Medic Primar Radiologie - Imagistica Medicala

Competente

ecografie mamara catalin ignat

 

Ecografia de sold la bebelusi este un test cu precizie ridicata, ce se face bebelusilor in primele 6 luni de viata, o investigatie care ne ajuta sa identificam o multime de probleme care ar putea sa il supere pe cel mic mai devreme sau mai tarziu. Una din ele este displazia de sold, o deformare care se poate produce in uter, din cauza pozitiei fatului sau a cantitatii reduse de lichid amniotic, sau in timpul nasterii.

Dr. Catalin Ignat, medic primar radiologie si imagistica medicala


Ecografia mamara presupune examinarea sanilor cu ajutorul ultrasunetelor, pentru a depista si diagnostica eventuale afectiuni, printre care si cancerul. Este o metoda neinvaziva si nedureroasa, ce poate evidentia oricand tumorile foarte mici, nepalpabile. Importanta acestei investigatii este uriasa, intrucat cancerul mamar poate fi vindecat in proportie de 90% daca este descoperit in faza incipienta.

 

 

Detalii despre tipuri de Ecografii

Ecografia transfontanelara la nou-nascut

Ecografia transfotanelara la nou-nascut este una dintre investigatiile pediatrice recomandate in prima parte a vietii. Ce varsta trebuie sa aiba bebelusul pentru a face aceasta