Cum scade fertilitatea in functie de varsta

fertilitate-varsta

Infertilitatea moderna este cauzata in principal de varsta materna avansata. Cu cat o femeie depaseste varsta de 35 de ani, cu atat sansele de a ramane insarcinata scad considerabil. La Ana Medical Center, consultatie de infertilitate Ploiesti este asigurata de dr. Denisa Nica, medic primar obstetrica-ginecologie, specialist in probleme de fertilitate.

dr. Denisa Nica

In cazul femeilor, din punct de vedere medical, obtinerea unei sarcini este ingreunata din cauza faptului ca numarul ovocitelor scad, iar calitatea lor este din ce in ce mai slaba pe masura ce trece timpul.
Fiecare femeie se naste cu o rezerva ovariana. In perioada pubertatii, femeile au intre 300.000 si 500.000 de ovule. La menopauza, numarul lor ajunge la cateva sute.

Astfel, o femeie de 30 de ani are 12% din rezerva ovariana cu care s-a nascut, iar la 40 de ani ajunge la doar 3%. Sigur ca avem si exceptii, acestea sunt marjele generale.

In plus, pana la 20 de ani, 80% dintre ovocitele unei femei sunt sanatoase. Procentele scad insa dupa varsta de 35 de ani.

Aparitia sarcinii, in functie de varsta

In lipsa unor probleme de fertilitate, statisticile arata ca femeile cu varsta pana in 30 de ani au 70% sanse sa ramane insarcinate dupa 12 luni de incercari, 66 % sanse – daca au peste 35 de ani – si 44%, daca au depasit 40 de ani.

Sursa: pregnancyinfo.ca/fr

Consultatie de infertilitate Ploiesti, necesara

Femeile care au intre 35 si 40 de ani sunt sfatuite sa se adreseze unui specialist in probleme de infertilitate dupa 6 luni de incercari nereusite. Dupa 40 de ani, este indicat un control infertilitate in momentul in care cuplul a decis ca doreste un copil.

Riscurile unei sarcini dupa 40 de ani apar si pentru mama, si pentru viitorul bebelus. Predispozitia la malformatii congenitale este una ridicata. Orice cuplu poate da nastere unui copil cu sindrom Down, dar riscul este mai mare la varstele extreme: mai putin de 16 ani si peste 35 de ani.

dr. Denisa Nica, medic primar obstetrica-ginecologie, specialist in probleme de fertilitate

Sarcina, in ciuda varstei

Congelarea ovocitelor pana la 30 de ani, stimularea ovariana, Fertilizarea in vitro cu ovocite proprii sau sau Fertilizarea in vitro cu ovocite donate sunt solutiile la care pot apela femeile care au probleme de conceptie cauzate de varsta.

Cea mai buna optiune este stabilita de medic dupa o consultatie infertilitate Ploiesti.

Cuplurile care isi doresc un copil prin procedura de fertilizare in vitro si au nevoie de ajutor financiar se pot inscrie in Subprogramul National de Fertilizare in Vitro si Embriotransfer, prin care se asigura decontarea unei parti din costurile acestei proceduri.

Ana Medical Center este clinica partenera in Subprogramul National de Fertilizare in Vitro!

anamc_fiv

Dupa varsta de 45 de ani insa, este aproape imposibila fertilizarea in vitro cu ovocite proprii. Un AMH de 0,01 face inutila orice incercare de procedura de fertilizare cu ovocite proprii. In acest caz, consiliem pacienta pentru ovocite donate sau embrioni donati.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole