Chlamydia la barbati, tratament si complicatii

Chlamydia la barbati

Chlamydia este o infectie cu transmitere sexuala care afecteaza atat femeile, cat si barbatii. Afectiunea este una vicleana pentru ca multe persoane nu realizeaza ca se confrunta cu aceasta problema. Spre deosebire de alte boli, chlamydia nu manifesta simptome in majoritatea cazurilor. Lasata netratata, ea poate cauza alte probleme mai complicate de sanatate. Cum se manifesta chlamydia la barbati, cum poate sa fie depistata si tratata, va spunem in acest articol.

Chlamydia la barbati: ce trebuie sa stiti

Inainte sa discutam despre cum sunt afectati barbatii de chlamydia, trebuie sa explicam cum o puteti contracta.

Sexul fara prezervativ (normal, anal sau oral) este principalul mod pin care se poate transmite o infectie cu chlamydia. Penetrarea nu trebuie sa aiba loc pentru a o contracta. Atingerea organelor genitale este suficienta pentru ca boala sa fie transmisa de la un partener la altul.

Chlamydia la barbati preventie

Chlamydia la barbati: simptome

Multi barbati nu observa simptomele chlamydiei pentru ca ele nu se fac simtite. Daca apar, de obicei o fac la 1 – 3 saptamani dupa transmitere.

Unele dintre cele mai frecvente simptome la barbati includ:

 • senzatie de arsura in timpul urinarii;
 • secretie galbena sau verde din penis;
 • durere la nivelul abdomenului inferior;
 • durere in testicule.

De asemenea, este posibil sa aveti o infectie cu chlamydia in anus. In acest caz, principalele simptome sunt:

 • secretii anale;
 • durere;
 • sangerari.
Chlamydia la barbati simptome

Sex oral cu cineva care are infectia creste riscul de a face chlamydia in gat. Simptomele pot include:

 • dureri in gat;
 • tuse;
 • febra.

Chlamydia la barbati: complicatii

In cazul barbatilor, complicatiile date de chlamydia sunt diferite de cele care pot afecta femeile. Despre urmarile grave ale acestei boli in cazul femeilor, aflati detalii in articolul Chlamydia cauzeaza infertilitate: cum o tratam

Complicatiile care pot aparea la barbati sunt:

 • infectii la nivelul prostatei: cauzeaza durere la contactul sexual, febra si frisoane, durere in zona inferioara a spatelui;
 • inflamarea testiculelor: tumefierea scrotului, durere sau sangerare la urinare, scurgeri din penis;
 • artrita reactiva: articulatii inflamate, conjunctivita si inflamatii genitale, inflamatia vezicii urinare sau inflamatii gastrointestinale.

Diagnostic si tratament

Depistarea chlamydiei este relativ simpla. Daca sunteti intr-o relatie, este indicat sa mergeti la medic impreuna cu partenerul de viata pentru o testate si un tratament la dublu. Pentru depistarea afectiunii, vor fi recoltate probe de urina, in cazul barbatilor, si secretii vaginale, in cazul femeilor.

Chlamydia la barbati tratament

Daca rezultatul este pozitiv, ambii parteneri vor urma un tratament cu antibiotice, la recomandarea medicului. De asemenea, cei doi vor evita orice fel de contact sexual pana cand vor termina tratamentul si vor face din nou testul pentru depistarea chlamydiei.

Scrie-ne daca ai nelamuriri sau ai nevoie de sfatul specialistilor nostri! Vrei sa iti faci o programare? Suna la 0733 550 055.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole