Clinica Ana Medical Center – Ploiesti

Nastere prin cezariana: indicatie

Sunt multe motivele pentru care un medic poate lua decizia de a recomanda o nastere prin cezariana. Care sunt situatiile in care se impune nasterea prin cezariana, cititi aici sfaturile dr. Oana Dumitrescu.

Unele cezariene sunt facute in situatii critice, altele sunt efectuate pentru a preveni eventualele situatii critice, dar exista si o categorie cunoscuta drept la cerere, deci la alegerea viitoarelor mame.

Dr. Oana Dumitrescu, medic specialist obstetrica-ginecologie

Situatiile in care un medicul ginecolog poate indica operatia cezariana sunt multiple, unele fiind detectate incă din timpul perioadei de graviditate, altele in travaliu sau chiar cu putin timp de debutul nasterii.

In aproximativ una din 1500 de nasteri, uterul se rupe in timpul sarcinii sau al travaliului. Rupturile uterine pot duce la hemoragii si pot afecta alimentarea copilului cu oxigen. Acesta este unul dintre motive pentru care se impune efectuarea unei cezariene de urgenta.

Dr. Oana Dumitrescu, medic specialist obstetrica-ginecologie, colaborator al Centrului de Excelenta in Obstetrica-Ginecologie si Infertilitate Ana Medical Center, din Ploiesti, a vorbit despre nastere prin cezariana indicatie intr-un interviu acordat pentru 360medical.ro.

Indicatie: cezariana

Nasterile prin cezariana sunt indicate atunci cand:

  • Pacienta are mai multe cezariene. In cazul acestor paciente, nasterea naturala este una cu risc.
  • Disproportiile cefalo-pelvine. Capul copilului este prea mare sau pelvisul mamei este prea mic pentru a permite trecerea capului copilului.
  • Daca mama are o eruptie activa de herpes genital. Cezariana se impune pentru a preveni expunerea copilului la virus in timpul nasterii.
  • Diabetul gestational duce la alte complicatii ce pot semnifica o marire a sanselor de a naste prin cezariană.
  • Defectele congenitale pot fi si ele o cauza pentru cezariana. Daca un fat a fost diagnosticat cu un defect congenital, este posibila efectuarea unei cezariene pentru a reduce alte complicatii in timpul nasterii.
  • Sarcinile gemelare impun nastere prin cezariana. Acelasi lucru este valabil si in cazul sarcinile multiple. Acestea au sanse mai mici de a se termina prin nastere vaginala.

Despre nastere prin cezariana indicatie, cititi pe larg aici.

3 comments

  1. Pingback: Tot ce trebuie sa stii despre ecografia morfofetala - Ana Medical Center

  2. Pingback: Sangerari in sarcina, motiv de ingrijorare: cauze si solutii

  3. Pingback: Morfologie fetala de trimestru 3 (III), ce mai poti afla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *