Ana Medical Center, FIV cu ajutor de la stat

FIV cu ajutor de la stat

360medical.ro: Infertilitatea reprezintă o problemă de sănătate tot mai des întâlnită în lume. Din punct de vedere statistic, de la unul din opt cupluri cu probleme de infertilitate s-a ajuns în prezent la unul din şase și chiar unul din cinci cupluri. În ceea ce priveşte ponderea sursei de infertilitate, dacă în trecut predomina patologia feminină, acum există o pondere egală, de aproximativ 40%, restul de 15-20% reprezentând sursă comună sau inexplicabilă.

În jur de 50% dintre cuplurile infertile apelează sau au în plan să apeleze la fertilizare in vitro (FIV). Puţini sunt cei care pot realiza o astfel de procedură fără constrângeri financiare, prin urmare, programele finanţate de stat – la nivel naţional sau local –fac faţă cu greu solicitărilor.

Cuplurile care nu-și permit o astfel de procedură, pot primi ajutor financiar dacă se înscriu în Subprogramul Național de Fertilizare in Vitro şi Embriotransfer ori în programul realizat de Primăria Municipiului Bucureşti.

Subprogramul este derulat de Ministerul Sănătății și asigură decontarea unei părți din costurile acestei proceduri, mai exact 10.000 de lei. O mie de cupluri pot beneficia de aceste fonduri, câte una pentru fiecare cuplu.

Continuarea articolului semnat de dr. Denisa Nica, AICI.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole