Clinica Ana Medical Center – Ploiesti

Ne bucuram ca dr. Bogdan Staicu a ales ANA MEDICAL CENTER!

!!! CONSULTATII DE SPECIALITATE LA CERERE !!!


  • medic primar obstetrica-ginecologie Spitalul Sanador

  • competenta in ecografie obstetricala si ginecologica

  • chirurgie laparoscopica ginecologica

  • histeroscopie, ecografie morfofetala, amniocenteza, biopsie de vilozitati coriale, precum si alte servicii de natura ginecologica.


Amniocenteza

Amniocenteza este un test de tip diagnostic ce se realizeaza in timpul sarcinii, in al doilea trimestru (sau chiar mai devreme in anumite conditii), pentru a afla mai multe despre starea de sanatate a bebelusului. Investigatia este recomandata de medic atunci cand exista suspiciuni ca fatul sufera de anumite malformatii, in urma unor rezultate mai putin bune ale analizei de sange Triplu Test, sau daca mamica are peste 35 de ani, deci riscul unor probleme cromozomiale este mai mare.

Biopsie Vilozitati Coriale

Daca la amniocenteza se ia o proba din lichidul amniotic, in cazul biopsiei de vilozitati coriale se va analiza un fragment de tesut din placenta. Acest tesut se poate preleva de la viitoarea mamica fie prin cervix, fie printr-o mica incizie prin abdomen, cu ajutorul unui ac. Procedura este simpla, se realizeaza cu ajutorul ecografului si dureaza in jur de 10 minute. Vilozitatile coriale au acelasi material genetic precum bebelusul, asa ca precizia acestei analize ajunge la 99%.