Clinica Ana Medical Center – Ploiesti
intrerupere sarcina cu medicamente ploiesti

Avortul medicamentos: cum se desfasoara si de ce este mai des indicat decat avortul clasic

Avortul medicamentos este un tip de avort nonchirurgical, in care se folosesc medicamente specifice pentru a induce avortul. Nu necesita anestezie si poate fi realizat doar in faza de inceput a sarcinii (in general, pana in saptamana 7 de sarcina). Este o procedura pe care o oferim in clinica, dupa confirmarea ecografica a sarcinii.

Cum se desfasoara un avort medicamentos

Femeile care vor sa renunte la o sarcina in evolutie o pot face prin intrerupere clasica de sarcina sau prin avort medicamentos. Ultima procedura a castigat tot mai mult teren pentru ca nu presupune nicio interventie asupra organismului femeii, riscurile sunt mult mai mici si recuperarea mai rapida.

Spre deosebire de avortul clasic, un avort medicamentos se poate face la o varsta mica a sarcinii, pana in 7 saptamani de la ultima menstruatie. O sarcina mai mare poate sa nu fie eliminata complet, caz in care este nevoie de interventie suplimentara din partea medicului.

avort medicamentos
sursa: pixabay.com

Practic, femeia vine in clinica, sarcina si implicit varsta ei sunt confirmate ecografic, iar medicul ii va prescrie pilulele pentru avort medicamentos. Primul comprimat poate fi luat in clinica. Tot acum se primeste instructajul pentru ceea ce urmeaza a se intampla la domiciliu si la ce sa te astepti.

Daca se decide continuarea sarcinii dupa ce s-au luat medicamente utilizate pentru avortul medicamentos, exista riscul ca fatul sa dezvolte malformatii congenitale.

Contraindicatii pentru avort medicamentos

Nu s-a demonstrat ca avortul medicamentos ar putea afecta viitoarele sarcini. Procedura poate fi repetata fara a avea o influenta negativa asupra starii de sanatate a femeii.

Printre contraindicatiile avortului medicamentos regasim:

 • o sarcina este prea avansata;
 • gravida are un risc crescut de ruptura uterina sau are montat un sterilet;
 • gravida sufera de alte afectiuni, precum hipertensiune arteriala, diabet, boli cardiovasculare sau anumite boli ale vaselor de sange, afectiuni grave ale ficatului, rinichilor, boli pulmonare sau boli convulsive;
 • gravida urmeaza tratament cu anticoagulante sau steroizi;
 • gravida nu poate consulta medicul dupa avortul medicamentos sau nu are acces la asistenta de urgenta;
 • gravida manifesta alergii la medicamentele utilizate in avort;
 • gravida consuma o importanta cantitate de tutun/alcool.
avort medicamentos ploiesti
sursa: pixabay.com

Dupa ce s-a luat decizia unui avort medicamentos, medicul specialist va efectua o ecografie pentru a stabili varsta sarcinii si pentru a vedea daca sarcina nu este una extrauterina sau molara.

Cum se petrece avortul

Dupa un avort medicamentos, cele mai multe femei vor avea crampe puternice, similare cu durerile menstruale. Exista mai multe modalitati de a reduce durerea:

 • purtarea de haine confortabile, care nu vor presa zona abdominala;
 • odihna si relaxare;
 • se va aplica in zona abdominala inferioara o sticla cu apa incalzita;
 • se vor folosi medicamente pentru ameliorarea durerii (paracetamol etc.).

Daca sangerarea nu incepe in 48 de ore de la tratament, este posibil ca avortul sa fie incomplet sau pacienta sa fie inca gravida. In aceste cazuri, poate fi necesar un avort chirurgical.

Sarcina dupa avort medicamentos

Pentru a reduce riscul de infectie, dupa avortul medicamentos este contraindicat contactul sexual si folosirea tampoanelor interne timp de doua saptamani. Pilulele abortive sunt eficiente, dar este important sa existe o consultatie ulterioara, pentru a confirma rezultatul dorit.

intrerupere sarcina ploiesti
sursa: pixabay.com

Menstruatia normala incepe, de obicei, la 4-6 saptamani dupa avort. Totusi, o femeie poate ramane insarcinata chiar si la scurt timp dupa avort, chiar inainte de a incepe o noua menstruatie pentru ca ovulatia se produce. Daca aveti un contact sexual neprotejat, puteti apela la pilula de a doua zi. Pentru a evita o viitoare sarcina, este indicat sa apelati la o metoda de contraceptie. Detalii, aici.

In clinica Ana Medical Center, confirmarea sarcinii si avortul medicamentos sunt considerate urgente. Puteti anunta intentia dvs. in clinica pentru a va asigura ca exista un medic disponibil in momentul in care va prezentati pentru confirmarea sarcinii si pentru a primi medicatia necesara.

29 comments

 1. Buna ziua. Daca sarcina are 10 săptămâni se poate avea med? Va mulțumesc.

  1. Buna ziua. Nu, sarcina este prea evoluata pentru avort medicamentos.

 2. Buna eu am8sapt de sarcina se poate face un avort medicamentos unul chirurgical nu il pot face deoarece am piciorul in ghips

 3. Ce pastile se folosesc pentru oprirea sarcini?

  1. Buna ziua. Medicatia este disponibila in clinica, dupa ce se efectueaza eco de confirmare a sarcinii, care trebuie sa fie pana in 7 sapt. In costuri, intra eco de confirmare si medicatia pentru avort.

 4. Buna ziua! După cât timp încep sângerările care sunt însoțite de expulzie? La câteva ore de la administrarea medicamentelor?

  1. Buna ziua. Timpii variaza, dar vorbim despre cateva ore de la administrarea celui de al doilea medicament. Rar, foarte rar, inainte. De cele mai multe ori nu dureaza mai mult de 24 de ore. Sangerarea poate dura pana la 10-14 zile.

 5. Buna ziua! In urma unui avort medicamentos durerile lombare difuze sunt normale?

  1. Buna ziua. Pot aparea o serie de reactii, dar ele ar trebui sa fie trecatoare.

 6. Buna ziua am 10 zile de când sunt in sarcinata cum pot sa fac avort cu pastile si de unde le iau

  1. Buna ziua. Le puteti procura din clinica, dupa o confirmare ecografica a sarcinii. Tot in clinica se face si confirmarea avortului.

 7. Cat costa un avort medicamentos?

  1. Buna ziua. Serviciul este momentam suspendat.

 8. Daca ultima menstruație am avut o pe 28 septembrie,pot face avort medicamentos?

  1. Buna ziua. Sunteti in interval pana in jur de saptamana 7. Trebuie confirmata ecografic sarcina, ceea ce intra in pachetul de avort medicamentos.

 9. Bună ziua, daca vreau sa fac un avort chirurgical unde aș putea să îl fac ? Si daca fac avort, poți să mai rămâi însărcinată?

  1. Buna ziua. In clinica noastra realizam doar avort medicamentos pana in 7 sapt. de sarcina. Nu putem face o recomandare pentru procedura chirurgicala. In majoritatea cazurilor, o noua sarcina este posibila.

 10. Cât costă un avort medicamentos ?

  1. Buna ziua. 600 lei: ecografie confirmare sarcina + medicatie.

 11. Buna ziua! Daca sunt minora, pot veni in clinica pentru a efectua procedura?

  1. Buna ziua. Din pacate nu.

 12. Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Avortul medicamentos se poate face la 7 saptamani de la ultima menstruatie sau la 7 saptamani de cand am avut contactul sexual. Multumesc

  1. Buna dimineata. Avortul medicamentos se poate face pana in saptamana a 7a de sarcina.

 13. Buna ziua. Cat de sigur este acest avort ? Exista posibilitatea sa nu aiba efect?

  1. Buna ziua. Avortul medicamentos este o procedura sigura daca sunt respectate conditiile in care se poate efectua. Sarcina trebuie sa fie mai mica de 7 saptamani si trebuie respectat cu strictete intervalul de administrare al medicamentelor.

 14. Buna ziua. Este 100% sigur aceasta procedura?

  1. Buna ziua. Avortul medicamentos este o procedura sigura atunci cand sunt respectate indicatiile in care poate fi efectuat. Exista posibilitatea ca sarcina sa nu fie eliminata complet si sa fie nevoie de un avort chirurgical, insa astfel de situatii sunt rar intalnite.

 15. Buna ziua ,Dacă ultima menstruatie a fost pe 8 iulie se mai poate face avortul medicamentos si cat costa pachetul?

  1. Buna ziua. Avortul medicamentos se face pana in saptamana 7 de sarcina. Avortul medicamentos costa 600 de lei, iar in pachet intra ecografia de confirmare a sarcinii si medicatia pentru avort (ecografia dupa avort costa 150 lei). Daca ovulatia este regulata si conceptia s-a produs la 14 zile de la prima zi a menstruatiei, va incadrati in cele 7 saptamani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *