Clinica Ana Medical Center – Ploiesti

Testarea cutanata in diagnosticul alergiei

Alergia reprezinta o reactie anormala a organismului la una sau mai multe substante care, in mod normal, sunt inofensive si tolerate de majoritatea persoanelor. Substantele care provoaca manifestarile alergice sunt denumite alergeni si se gasesc in alimente, medicamente, praf, aer etc. In cazul expunerii la alergeni, reactiile organismului sunt dintre cele mai neasteptate. Cele mai frecvente se produc la nivelul pielii, mucoaselor si la nivelul cailor respiratorii, in cadrul unor boli alergice ca urticarie, angioedem, dermatite, rinite, astm bronsic etc. Mai rar, pot aparea reactii generalizate, cuprinzand mai multe organe si sisteme, la nivelul intregului organism, reactii anafilactice.

Citeste mai mult

Alergia, mai agresiva ca niciodata

Suntem intr-un secol aflat sub amprenta poluarii, a stresului, a luptei cu timpul, a obsesiei igienice si a egocentrismului dus la limitele de sus ale materialismului. Toate aceste directii sfasie efectiv fiinta umana in toate felurile, motiv pentru care organismul biologic este si el afectat atat de tare, incat se contureaza din ce in ce mai mult o noua dominare a unor boli considerate neglijabile pana acum: alergiile, depresiile, anxietatea, stresul si bolile autoimune.

Citeste mai mult

Cele mai cunoscute alergii

Bolile alergice sunt din an in an mai frecvente, potrivit statisticilor. La nivel mondial, 1 din 5 persoane are alergii, indiferent de varsta. Alte studii vorbesc de o frecventa de 1 din 4. Bolile alergice se pot manifesta la nivelul pielii si mucoaselor, la nivel digestiv, la nivelul ochilor, la nivelul cailor respiratorii sau, in cazurile grave, la nivelul intregului organism. Despre cele mai frecvente alergii si cum se manifesta acestea, am discutat cu dr. Monica Schifirnet, medic primar alergologie si imunologie clinica la Ana Medical Center.

Citeste mai mult

Socul anafilactic – semne si primul ajutor

Socul anafilactic este o reactie de hipersensibilitate a organismului fata de un factor alergen, ce poate pune in pericol viata celui afectat. Este o reactie imediata si violenta, ce poate afecta pe oricine, indiferent de varsta sau sex. Cum recunoastem aceasta afectiune si ce avem de facut intr-o astfel de situatie, aflam de la dr. Monica Schifirnet, medic primar alergologie si imunologie clinica la Ana Medical Center.

Citeste mai mult