Clinica Ana Medical Center – Ploiesti

Sarcina cu fibrom uterin

40% dintre femei dezvolta fibrom uterin in timpul vietii reproductive. Asta nu inseamna ca ele nu pot obtine o sarcina cu fibrom uterin. Cauza exacta a aparitiei fibromului uterin nu a fost identificata inca, dar exista solutii pentru ca probabilitatea obtinerii unei sarcini sa fie ridicata si sarcina sa fie dusa la bun sfarsit.

Citeste mai mult

Q&A: Sindromul Ovarelor Polichistice

Ce inseamna Sindromul Ovarelor Polichistice?

Sindromul ovarelor polichistice (Boala Stein-Leventhal) este o afectiune endocrina intalnita la 1 din 10 femei aflate la varsta reproductiva. Pana in prezent, nu a fost descoperita cauza exacta a acestui sindrom, iar netratat poate duce la complicatii precum infertilitatea.

Citeste mai mult

Chisturile ovariene si infertilitatea

Ce sunt? Chisturi ovariene: formatiuni cu lichid care se regasesc la nivelul ovarului, numite foliculi. Chisturile apar in momentul in care, pe perioada ovulatiei, ovulul nu a fost desprins pentru a fi fecundat, in aces caz apar chisturile ovariene. Majoritatea chisturilor sunt formatiuni necanceroase care se retrag singure, fara a fi nevoie de tratament.

Citeste mai mult

Rh negativ in sarcina

Ce este Rh-ul?

85% din populatie are un Rh pozitiv, restul de 15%, cu Rh negativ (in aceste cazuri, Rh-ul lipseste).

Pe globulele rosii din sange exista un antigen numit D. Daca il avem, atunci avem un Rh pozitiv, Daca nu, avem Rh Negativ. Rolul Rh-ului este de a forma anticorpi specifici ce apara organismul uman. In momentul in care sangele cu Rh negativ intra in contact cu un Rh pozitiv se formeaza anticorpii anti-Rh, ceea ce inseamna o incercare a organismului de a elimina corpul strain.

Citeste mai mult

Q&A: Despre amniocenteza si biopsie vilozitati coriale

Amniocenteza si biopsia de vilozitati coriale sunt investigatii de tip diagnostic, invazive, ce se recomanda atunci cand analizele de sange Dublu Test, Triplu Test sau chiar Panorama/Harmony indica o probabilitate mare ca fatul sa aiba Sindromul Down sau alte boli genetice, care ii pot pune in pericol viata sau calitatea vietii. Acest lucru este mai frecvent in cazul femeilor care devin mamici la varste extreme: pana in 16 ani sau dupa 35 de ani.

Citeste mai mult

Q&A: Cand apelezi la fertilizarea in vitro?

Fertilizarea in vitro este o metoda de reproducere umana asistata ce se recomanda cuplurilor care nu au reusit sa obtina o sarcina pe cale naturala, precum si celor care nu au obtinut sarcina dorita in urma unor proceduri de inseminare artificiala. De regula, aceasta reprezinta ultima varianta pe care o mai au la dispozitie persoanele cu probleme de fertilitate pentru a deveni parinti.

Citeste mai mult

Rezerva ovariana. Cum o ajutam atunci cand e insuficienta?

Rezerva ovariana reprezinta capacitatea ovarelor de a produce ovulele necesare procesului de reproducere. Cand vorbim despre rezerva ovariana nu ne referim doar la numarul de foliculi, ci si la calitatea lor. Cum afli care este rezerva ta si ce ai de facut atunci cand e pe terminate, ne spune dr. Denisa Nica, medic primar obstetrica-ginecologie.

Citeste mai mult