Clinica Ana Medical Center – Ploiesti

Confirmarea sarcinii. Semne si etape.

Poti afla daca esti insarcinata inainte de a ajunge la medicul ginecolog pentru confirmarea sarcinii cu ajutorul ecografiei. Testul de sarcina de la farmacie si testul de sange – beta HCG – sunt la indemana. In plus, te pot ghida simptomele specifice sarcinii.

Citeste mai mult

Q&A: Analize specifice colului uterin

Care sunt analizele specifice colului uterin?

Medicii recomanda un control de rutina, anual, daca nu exista o alta indicatie. Pentru a te asigura ca esti sanatoasa, se recomanda urmatoarele investigatii: test Babes Papanicolau, secretie vaginala si cultura col.

Citeste mai mult

Sarcina cu fibrom uterin

40% dintre femei dezvolta fibrom uterin in timpul vietii reproductive. Asta nu inseamna ca ele nu pot obtine o sarcina cu fibrom uterin. Cauza exacta a aparitiei fibromului uterin nu a fost identificata inca, dar exista solutii pentru ca probabilitatea obtinerii unei sarcini sa fie ridicata si sarcina sa fie dusa la bun sfarsit.

Citeste mai mult

Q&A: Sindromul Ovarelor Polichistice

Ce inseamna Sindromul Ovarelor Polichistice?

Sindromul ovarelor polichistice (Boala Stein-Leventhal) este o afectiune endocrina intalnita la 1 din 10 femei aflate la varsta reproductiva. Pana in prezent, nu a fost descoperita cauza exacta a acestui sindrom, iar netratat poate duce la complicatii precum infertilitatea.

Citeste mai mult

Chisturile ovariene si infertilitatea

Ce sunt? Chisturi ovariene: formatiuni cu lichid care se regasesc la nivelul ovarului, numite foliculi. Chisturile apar in momentul in care, pe perioada ovulatiei, ovulul nu a fost desprins pentru a fi fecundat, in aces caz apar chisturile ovariene. Majoritatea chisturilor sunt formatiuni necanceroase care se retrag singure, fara a fi nevoie de tratament.

Citeste mai mult

Rh negativ in sarcina

Ce este Rh-ul?

85% din populatie are un Rh pozitiv, restul de 15%, cu Rh negativ (in aceste cazuri, Rh-ul lipseste).

Pe globulele rosii din sange exista un antigen numit D. Daca il avem, atunci avem un Rh pozitiv, Daca nu, avem Rh Negativ. Rolul Rh-ului este de a forma anticorpi specifici ce apara organismul uman. In momentul in care sangele cu Rh negativ intra in contact cu un Rh pozitiv se formeaza anticorpii anti-Rh, ceea ce inseamna o incercare a organismului de a elimina corpul strain.

Citeste mai mult

Q&A: Despre amniocenteza si biopsie vilozitati coriale

Amniocenteza si biopsia de vilozitati coriale sunt investigatii de tip diagnostic, invazive, ce se recomanda atunci cand analizele de sange Dublu Test, Triplu Test sau chiar Panorama/Harmony indica o probabilitate mare ca fatul sa aiba Sindromul Down sau alte boli genetice, care ii pot pune in pericol viata sau calitatea vietii. Acest lucru este mai frecvent in cazul femeilor care devin mamici la varste extreme: pana in 16 ani sau dupa 35 de ani.

Citeste mai mult