Clinica Ana Medical Center – Ploiesti

Sarcina cu fibrom uterin

40% dintre femei dezvolta fibrom uterin in timpul vietii reproductive. Asta nu inseamna ca ele nu pot obtine o sarcina cu fibrom uterin. Cauza exacta a aparitiei fibromului uterin nu a fost identificata inca, dar exista solutii pentru ca probabilitatea obtinerii unei sarcini sa fie ridicata si sarcina sa fie dusa la bun sfarsit.

Citeste mai mult

Ecografie tiroidiana. La ce ne ajuta.

Diagnosticarea prin ecografie tiroidiana vizeaza afectiunile care apar la glanda tiroida. Ecografia foloseste ultrasunete pentru a masura cu exactitate dimensiunea si forma glandei, fiind astfel o metoda nonivaziva. Femeile sunt mai afectate decat barbatii de problemele glandei tiroide. 

Citeste mai mult

Durere de spate si durere de cap. Ce pot ascunde.

Durerea - de cap sau durere de spate, in acest caz - sunt printre cele mai des intalnite afectiuni. Atunci cand apare, indiferent de natura, este de preferat ca durerea sa nu fie ignorata, caci este un semnal de alarma pe care corpul tau il trage atunci cand ceva nu este bine.

Citeste mai mult

Q&A: Sindromul Ovarelor Polichistice

Ce inseamna Sindromul Ovarelor Polichistice?

Sindromul ovarelor polichistice (Boala Stein-Leventhal) este o afectiune endocrina intalnita la 1 din 10 femei aflate la varsta reproductiva. Pana in prezent, nu a fost descoperita cauza exacta a acestui sindrom, iar netratat poate duce la complicatii precum infertilitatea.

Citeste mai mult

Chisturile ovariene si infertilitatea

Ce sunt? Chisturi ovariene: formatiuni cu lichid care se regasesc la nivelul ovarului, numite foliculi. Chisturile apar in momentul in care, pe perioada ovulatiei, ovulul nu a fost desprins pentru a fi fecundat, in aces caz apar chisturile ovariene. Majoritatea chisturilor sunt formatiuni necanceroase care se retrag singure, fara a fi nevoie de tratament.

Citeste mai mult

Q&A: RH Negativ. Incompatibilitate de RH.

Ai Rh negativ? Ce poti face inainte de a ramane insarcinata?

Inainte sa ramai insarcinata, medicul iti va indica un set de analize specifice, cu ajutorul carora va identifica posibile afectiuni ce se pot transmite, unele cu risc vital. Printre aceste analize, regasim si testul de Rh, test prin care afli daca sangele tau are un Rh negativ sau pozitiv.

Citeste mai mult